Wat leuk dat jullie mijn website bezoeken

Hoi, ik ben
Loet de Beer!


Waarom is het zo leuk om mijn boek samen met mama en papa te lezen?
Ik beleef veel avonturen samen met mijn vriendjes. We gaan een hoge berg beklimmen, op een stoffige oude zolder kijken, herfstblaadjes vangen, een lekker ijsje eten, en voor het eerst naar de zwemles. Wat spannend allemaal!

Jullie hebben vast ook wel iets wat je heel spannend vindt! Bijvoorbeeld de eerste schooldag: hoe ziet de juffrouw eruit? Is ze streng of is ze juist leuk? Het afzwemmen: iedereen die naar je kijkt, als alles maar goed gaat... dat hoort er allemaal bij.

Ik wil samen met jullie leuke avonturen gaan beleven en jullie laten zien dat het helemaal niet erg is als je iets spannend vindt.
Als je het maar probeert, dan zul je zien dat het je uiteindelijk ook lukt.

Vertrouwen hebben in jezelf is heel belangrijk!
Zullen we samen het eerste avontuur gaan lezen? Ik heb er veel zin in en ik hoop jij ook!

Groetjes,
Loet

 

Dit is er bijzonder aan het boek

 

Hoi, ik heb Loet geschreven

Over
de auteur


Mijn naam is Nicole Bos. Ik vind voorlezen uit kinderboeken ontzettend leuk. Ik was er dan ook al jaren over aan het denken om een kinderboek te gaan schrijven.


Maar goede inspiratie is van cruciaal belang om hiermee daadwerkelijk aan de slag te gaan. Deze inspiratie heb ik nu gevonden bij mijn drie kinderen. De jongste vindt het nog steeds erg leuk om voorgelezen te worden uit de meest verschillende boeken. En het voorlezen vind ik zelf ook minstens net zo leuk als zij. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat we samen kunnen genieten van een leuk verhaal.

Maar omdat ik merkte dat kinderen vaak hun aandacht niet helemaal bij het verhaal kunnen houden, heb ik ervoor gekozen om dit boek op een andere manier te schrijven, waarbij de rust, de eenvoud en het plezier van het voorlezen behouden blijven.

Loet neemt de kinderen mee op leuke en spannende avonturen die ook in het dagelijks leven voorkomen en dus herkenbaar voor hen zijn. Bij de verhalen zijn illustraties geplaatst. Deze illustraties bestaan steeds uit drie verschillende gedeeltes uit het verhaal. Daardoor kunnen de kinderen makkelijker meelezen en zo hun eigen verhaaltje vormen, én hun aandacht erbij houden.

Ik hoop dat het boek jullie net zoveel voorleesplezier geeft als ik heb ervaren met het schrijven ervan!


Liefs,Ontmoet Myriam Berenschot

De illustratrice


"Op een dag kreeg ik een mailtje van Nicole met een origineel idee voor een kinderboek. Zij had de ervaring dat tijdens het voorlezen heel veel prentenboeken té veel prikkels en informatie bevatten, waardoor kinderen snel afgeleid raken en de lol van het voorlezen weg is. Nicole en ik hebben veel overlegd via de mail en de telefoon, want ik woon in Groningen en Nicole in Brabant. Toen ben ik met veel plezier aan de slag gegaan. Het resultaat vind ik heel erg mooi en blijkt ook in de praktijk goed te werken. Herhaling, duidelijkheid en hele herkenbare thema’s. Want in het water springen tijdens de zwemles is al spannend genoeg!!"

Dit is Elianne Rumahloine

De componist


"Toen Nicole mij vroeg om een eigen geluid te componeren voor Loet was ik gelijk enthousiast. Ik vind de opbouw van de verhaaltjes heel erg leuk, en ik voelde gelijk wel aan dat ik het karakter van Loet zou kunnen vertalen in een eigen sound. Dat is de compositie die je in het audioboek terughoort. We kletsten tijdens de intake heel gezellig over de muziek, en over de mogelijkheden van een audioboek, misschien, in de toekomst. Een week later namen we de eerst proef op en was Nicole zo enthousiast dat ze echt graag het audioboek wilde laten inspreken en bewerken door mij. Ik was super enthousiast ook over dit project omdat mijn achtergrond als logopedist alles te maken heeft met stemgebruik, intonatie, maar ook met manier van taalverwerking bij kinderen. Ik spreek heel vaak audio’s in, maar dit kinderboek was wel echt een feestje en maakte het voor mij mogelijk om weer helemaal kind te zijn. Ik heb enorm genoten van het proces (en vond het ook wel jammer dat het al klaar was, het had nog wel langer mogen duren) en ook van de samenwerking met Nicole. We voelden elkaar heel goed aan. En wat een prachtig geheel is het geworden! "

Dit is Ontwerp van de Buren

De ontwerpers


"Toen Nicole ons vroeg om mee te werken aan haar kinderboek Loet de Beer, wisten we nog niet dat we ook zoveel andere producten voor haar mochten gaan ontwikkelen. ⁠Intussen hebben we naast het toffe prentenboek samen de website, autobestickering, zitzak en advertenties mogen ontwerpen. ⁠

Inmiddels staat het boek in de etalage van onze studio in Tilburg te pronken en zijn we enthousiast geworden over Nicole’s nieuwe plannen!"

 

Mag Loet ook bij jou?

Bestel de boeken van Loet de Beer

(deel 1 voor €13,99 en deel 2 voor €15,99 exclusief verzendkosten)


Bestel het boek van Loet via de knoppen hieronder, zodat Loet zo snel mogelijk op je deurmat ligt!.